Thursday, December 20, 2012

Top 5 80s Arcade Games

ms pac man

Ik kan me herinneren uit naar gaan naar de lokale supermarkt als een kind om de nieuwste arcade games spelen in de jaren 1980. Mijn vrienden en ik zou opgraven zoveel kwartalen als we konden vinden en hebben talloze uren spelen van deze baanbrekende games. De late 70 'en begin jaren 80 werden bekend als de "gouden eeuw" van de arcade game-industrie. Deze spellen bereikt mainstream populariteit in deze tijd voor een deel als gevolg van nieuwe vormen van gameplay met hand-oog coördinatie, vaardigheid, timing en schieten dingen zo snel mogelijk. De arcade game-industrie bereikte een piek in 1982 door het genereren van $ 8 miljard in kwartalen, gelijk aan 18,5 miljard dollar in 2011! Dit zijn onze top 5.

5. Verdediger

Ik herinner me dit is een zeer harde spel maar zeer uitdagend en vermakelijk om te spelen. Het doel van het spel is om te vechten golven van binnenvallende aliens terwijl de bescherming van astronauten op een vreemde planeet. Elke astronauten die worden opgevangen door de aliens komen terug als mutanten om je aan te vallen. Als u niet beschermt de astronauten, zou de planeet exploderen en worden vol mutanten. Verdediger verdiend veel lof voor zijn audio en video en werd genoemd als de nummer zes arcade spel in technische, creatieve en culturele impact van het Guinness Book of World Records in 2008. Opgemerkt wordt als een van de moeilijkste spelen in, gebruikmakend van een joystick en vijf andere knoppen om te spelen. Defender verkocht 60.000 hardware-eenheden en een omzet van $ 1 miljard gegenereerd tot en met 2002.

4. Ms Pac-Man

Coming in op nummer 4 is de vriendin van de originele Pac-Man met 125.000 verkochte hardware-eenheden. Hoewel ze nooit haar man, slaagde ze erin om miljoenen mensen over de hele wereld te vermaken. Ze was ook een tv-ster, die in de Pac-Man geanimeerde tv-serie waar ze speelde Pepper, Pac-Man's vrouw. Het doel van het spel was om alle pellets eten en de geesten te vermijden om te scoren zo veel mogelijk punten. Het eten van bepaalde voeding pellets haar mogelijk maakte om de spoken te eten en er waren ook fruit bonussen die bij consumptie zou punt waarde te verhogen. Bij het bereiken van een hoger niveau, de geesten sneller bewegen en de energie pellets veranderen de geesten voor minder tijd. Ms Pac-Man draagt ??een kleine rode boog en scènes van haar en Pac-Man's relatie worden getoond tijdens pauzes tussen de niveaus. Een andere opmerkelijke eigenschap die afwijkt van de originele Pac-Man spel is dat de oranje spook is Sue, in plaats van Clyde genoemd. Het spel wordt gezegd dat 256 niveaus hebben, maar blijkbaar heb ik nog nooit gemaakt zo ver!

3. Donkey Kong

Dit was een van mijn ultieme favorieten om te spelen als een kind. Het spel was baanbrekend voor zijn tijd en werd gekenmerkt door een aap, een jonkvrouw in nood en een Italiaanse loodgieter spelen van een maffe verhaallijn. Mario, een timmerman, loopt platforms en klimt ladders op een bouwplaats, terwijl de aap genaamd Donkey Kong gooit vaten naar hem. Mario moet ook ontwijken vuur en andere obstakels te krijgen naar de top van de perrons en de jonge dochter wordt gehouden door de knorrige Donkey Kong te redden. Mario werd Nintendo's paradepaardje karakter en was aanleiding tot een aantal verschillende spel sequels. Nintendo wilde oorspronkelijk een Popeye strips spel te maken, maar kon geen vergunning krijgen voor hem. Ze besloten om hun eigen karakters te ontwikkelen en creëerde een driehoeksverhouding tussen een aap, een timmerman, en een vriendin, die was vergelijkbaar met de driehoeksverhouding tussen Popeye, Bluto en Olijfje. Donkey Kong werd opgericht in 1981 en verkocht 132.000 hardware-eenheden en genereerde 280 miljoen dollar door middel van 1982.

2. Space Invaders

Dit is waarschijnlijk een van de meest verslavende games die ik ooit heb gespeeld. Toen het uiteindelijk kwam uit op de Atari 2600, zou mijn vrienden en ik spelen voor uren op eind. Het spel bestaat uit een laser kanon aan de onderkant van het scherm dat beweegt van links naar rechts terwijl u opnamen maakt bij golven van de naderende buitenaardse indringers. Na het opnemen van de eerste golf van vreemdelingen, en de overige gaan veel sneller te benaderen. Binnenkort zal de aliens beginnen vuren terug en er zijn bunkers je kunt verplaatsen onder hun brand te voorkomen. Uiteindelijk de bunkers worden vernietigd door de buitenaardse wezens op ze te schieten die maken het spel des te uitdagender. De geluidseffecten zijn akelig spannend als je speelt. Hoewel dit spel werd uitgebracht in 1978, hebben we besloten om het in deze lijst omdat de impact ervan op de video game-industrie. Het was zo geavanceerd voor zijn tijd en was bijna als enige verantwoordelijk voor het uitbreiden van de video game-industrie van een nieuwigheid op een wereldwijde industrie. Het verkocht 360.000 hardware-eenheden en genereerde $ 2,7 miljard in omzet.

1. Pac-Man

Dit was de Grandaddy van allemaal! Wat maakte Pac-Man zo populair was haar oproep aan zowel mannen als vrouwen. Hoewel veel van de vroege spelen betrokken ruimte en vreemdelingen, Pac-Man was een spel bijna iedereen kan, ongeacht wat hun belangen waren te genieten. Het was in principe hetzelfde concept als Pac-Man, behalve dat werd uitgebracht voor haar. Het doel was om alle pellets eten en de geesten te vermijden om te scoren zo veel mogelijk punten. Het spook van de bewegingen zijn vooraf ingesteld en kregen hun eigen verschillende persoonlijkheden om te helpen het spel interessant te houden. De rode spook jaagt Pac-Man en de roze en blauwe spoken proberen te krijgen in de voorkant van Pac-Man. De oranje spook, Clyde, jaagt Pac-Man, maar stappen in de richting van de linker benedenhoek van het scherm wanneer het te dicht bij hem. Het spel heeft 255 levels, maar een fout in de programmering houdt je uit te gaan voorbij. Pac-Man is een van de hoogst scorende games aller tijden. Het beschikt over 400.000 hardware-eenheden verkocht met een omzet van $ 3,5 miljard!

No comments:

Post a Comment