Friday, December 28, 2012

Dammen: een spel van strategie

lasca

Dammen is een strategisch bordspel dat een vierkant bord met 64 sleuven vereist. Het bord is meestal rood en zwart patroon, maar kan ook een combinatie van zwart en wit.

Dammen wordt verondersteld te zijn ontstaan ??in de Egyptische land. Geschreven verslagen van het spel is te vinden die teruggaan tot 1600 voor Christus. Er wordt gezegd dat dit spel werd gewijzigd door de Franse zodanig dat het kan worden afgespeeld op een schaakbord veel later. Dit hielp in het populariseren van het spel nog verder.

Voor de liefhebbers van strategische games, maar hebben niet het geduld voor een 'saaie' spel van Schaken, Dammen is het beste alternatief. Dit spel is snel bewegende en niet zijn spelers overweldigen met regels.

De regels van dit spel zijn eenvoudig en kunnen worden begrepen zonder veel moeite. Met slechts een beetje oefening kun je een pro in dit spel worden. Spelers moeten een strategie bedenken om een ??overhand te krijgen tijdens het spel, en deze strategie kan verschillen met elk individu.

De traditionele versie van dit spel kan worden gewijzigd door eenvoudige veranderingen te interessanter, en zo de populariteit van Checkers toegenomen, verschillende versies van dit spel kwam. Sommige van deze varianten zijn Engels dammen, Canadees dammen, Lasca, Cheskers en Anti-checkers.

Het is belangrijk voor degenen die genieten van dit bordspel om met hen een extra set speelstukken, het verliezen van zelfs een enkel stuk kan blijken te zeer irritant zijn tijdens het spelen.

Dit is een geweldig spel om te spelen als je met je vrienden of met uw gezin. Dit spel vereist strategisch denken en vooruit te plannen.

Het spel kan gespeeld worden door het volgen van deze eenvoudige regels:

De 12 stuks elke speler heeft zijn zogenaamde mannen, of in sommige gevallen, Kings. Algemeen twee soorten bewegingen kunnen worden. Een enkele beweging betreft het verplaatsen van een stuk diagonaal. Een sprong wordt gemaakt in een leeg slot meer dan een stuk van de vijand. Vervolgens wordt de vijand stuk van het bord verwijderd. De stukken zijn meestal zwart en rood van kleur.

De rij die het dichtst bij een speler wordt beschouwd als de nld in King's en als een tegenstander munt beweegt in de rij van het King's behoren tot u, de tegenstander wordt gekroond. Het krijgen gekroond geeft het stuk toestemming om achteruit te bewegen.

Een speler kan het spel winnen door het nemen van de tegenstander geheel van stukken gevangen en / of het verlaten van de tegenstander zonder bewegingen.

De online versie van dit spel kan gespeeld worden door een speler, met de computer als tegenstander. Online Dammen biedt uren van uitdagende plezier aan zijn spelers.

1 comment:

  1. Bedankt voor het delen leuke informatie over checkers game strategie, schrijft u het erg schoon. IK hou echt het checkers game. Het ziet eruit als een besteedt u veel tijd en moeite in het schrijven blog. Als u wilt afspelen Dammne game, volgt u de onderstaande link

    Dammen spelen

    ReplyDelete