Sunday, December 30, 2012

Mahjong is een van de oudste spellen ter wereld

majiang

Maque, die verwijst naar mus, is de oorspronkelijke naam gegeven voor de mahjong spel, een trendy spel dat zijn oorsprong in China. De meeste Zuid-Chinese vernaculars nog steeds gebruik maken van de naam Maque bij het verwijzen naar het spel. Toch in andere delen van dit rijke land, is het spel over het algemeen aangeduid als Majiang.

Het betrekken van vier belangrijke spelers, het spel brengt een hoop van zorgvuldige berekeningen, en niet te vergeten een beknopte niveau van deskundigheid en een discrete strategie. Afhankelijk van de verschillende spelversies iedere speler in transactie met dertien-zestien tegels tegelijk. De gebruikelijke Chinese regels van het spel zijn gewijzigd, afhankelijk van waar het spel wordt gespeeld. Vandaag de dag wordt het spel wordt gespeeld in verschillende landen over de hele wereld.

Ongeacht de regels die in de verschillende landen, door middel van het spel, een speler trekt een tegel, terwijl ze castoff een ander. Winnen zal afhangen van de loting, die het nemen van de redundante tegel of het oppakken van een nieuwe tegel. Er zijn heel wat mythische verhalen proberen om de oorsprong van deze zeer populair spel uit te leggen. Een bekend verhaal dat het spel is uitgevonden rond 500 voor Christus door Confucius, een beroemde Chinese filosoof op het moment. Volgens deze allegorie, zou de filosoof reizen naar de verschillende delen van het land mensen leren over het spel, dus het uitleggen van de dominantie van het spel.

Confucius leerde dat het verhaal achter de legende ging over een geïsoleerde dame in het paleis van de keizer die gebruikt ivoor en bamboe om de tegels te snijden voor het spel. Ze belde haar drie meiden als ze klaar was, om te komen en het spel te spelen met haar. Later in het leven, Confucius ontwikkelde het spel. Omdat hij was dol op vogels, zoals aangegeven in de mythe, het spel kwam te staan ??als Mahjong, wat een mus betekent.

Paradoxaal genoeg is er geen enkele aanwijzing voor het bestaan ??van dit spel voor de negentiende eeuw. Historici veronderstellen dat het spel was gebaseerd op "MaDiao", een typisch Chinees spel, en dat veertig papieren kaarten werden gebruikt om het spel te spelen. De papieren kaarten zijn genummerd een tot tien, in vier verschillende kleuren, naast vier andere extra bloem kaarten. Dit kan gemakkelijk worden vergeleken met de Mahjong gespeeld momenteel in verschillende delen van de wereld. Mahjong wordt nu beschouwd als een klassiek spel van alle rechten, en kan gemakkelijk online worden gevonden. Over de jaren zijn vele variaties ontstaan ??met elk hun eigen regelingen.

No comments:

Post a Comment