Friday, December 28, 2012

Go: Een 4000 jaar oude Chinese Strategy Game

president hu jintao

Go is een oud bordspel uitgevonden in China bijna 4000 jaar geleden, en wordt gespeeld door miljoenen spelers over de hele wereld. Ga gaat door vele namen. Het heet "Baduk" in Korea en "Weiqi" in China. Het is een nationale sport in vele Aziatische landen, waar professionele spelers het tegen elkaar in sterk concurrerende toernooien waar de winnaar naar huis grote geldprijzen.

Go is een van de meest populaire van de wereld bordspellen, met miljoenen spelers in Azië van alle leeftijden. Terwijl Go is al langer bekend in het Westen sinds de late 1800's, toen een Duitse chemicus genaamd Oscar Korschelt schreef over het spel in het Duitse tijdschrift "De Duitse vereniging van Oost-Aziatische kunst en cultuur" na een bezoek aan Japan, heeft het spel bleef onder de radar tot voor kort.

De meeste mensen hebben gezien een glimp van Go in de populaire media. De Chinese president Hu Jintao, presenteerde president Obama met een Go bord speciaal vervaardigd door de Amerikaanse houtbewerker, Frank Salantrie. Ga verschijnt ook in films als A Beautiful Mind en in Pizza a Domino's commercial.

Go is een zeer complex spel. Terwijl de computer programmeurs hebben bedacht kunstmatige intelligentie die kan verslaan topschakers, professionele Go-spelers nog kan best zelfs de meest geavanceerde computer-programma. Go is geweldig om te houden de geest scherp en het is leuk voor spelers van elke mogelijkheid of ervaring niveau, en is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een nieuwe rage door in de staten.

Go is een spel met twee spelers. Alles wat je nodig hebt om te spelen is een raad, en een set van witte en zwarte stenen. Elke speler wisselt het plaatsen van een enkele steen op het bord. U bent vrij om te spelen, waar u ook het gevoel dat, zolang je de drie eenvoudige regels van het spel te volgen. Dat klopt, ga slechts drie regels! Het spel is eenvoudig, maar de strategie kan behoorlijk complex. Het interessante deel, is hoeveel je eigen creativiteit en stijl kunnen zingen op het bord.

Het doel van het spel is het bouwen muren en rondom de kruispunten op het bord. Elke kruising telt als een punt, en heet "grondgebied". Wie heeft meer grondgebied aan het eind van het spel is de winnaar.

In de toekomst termijnen, zullen we in de eigenlijke regels van het spel, en een beetje over de Amerikaanse Go scene, en misschien wordt u geïnspireerd om het spel uit te proberen voor jezelf!

No comments:

Post a Comment