Tuesday, January 8, 2013

Pac-Man - een populaire Arcade Game

Pac-Man - een populaire Arcade Game

Pac-Man is een arcade spel dat is ontworpen door Namco en gedistribueerd door Midway in de Verenigde Staten in 1980. Dit spel was een razende hit vanaf het moment dat het werd gelanceerd en zijn populariteit blijft aan deze dag.

Dit was de eerste soort spel dat was even interessant om zowel jongens als meisjes. Vanwege dit feit het is bijgeschreven op hebben geleid tot een mijlpaal in de geschiedenis van videogames. Het had een brutowinst van meer dan $ 2,5 miljard in de jaren 1990.

Het spel draait om het personage bekend als Pac-Man. De speler leidt hem door een doolhof, die vol is van pellets. Dit karakter eet deze pellets. Nadat alle pellets worden gegeten van het scherm, de speler naar het volgende niveau.

Er zijn vier 'vijanden' aanwezig in het doolhof. Dit zijn Blinky, Clyde, Inky, Pinky en. Zelfs als een van deze raakt het karakter, verliest de speler een leven uit de gegeven 3 levens. Als de speler verliest al drie levens, is het spel afgelopen. De speler heeft ook toegang tot 4 power pellets die de kracht van het maken van Pac-Man onoverwinnelijk voor een korte duration.And tijdens deze periode dat hij kan eten zijn vijanden te hebben, en de vijanden zijn blauw van kleur. Als de speler vooruitgang in het spel, de periode waarvoor de vijanden blijven blauw wordt korter. Voordat de vijanden weer in te schakelen om hun normale kleur ze knipperen de kleur wit en worden dan normaal.

De vijanden zijn over het algemeen genoemd als spoken of monsters. Hoewel deze lijken te zwerven over het doolhof zonder een bepaalde richting, maar zij zijn mordicus geprogrammeerd. De rode monster is geprogrammeerd om op te jagen Pac-Man, terwijl de blauwe monster probeert om zich te positioneren in de voorkant van zijn mond. De roze monster gedraagt ??zich op een vergelijkbare manier. De oranje vijand jaagt vooral hem, maar als hij te dichtbij komt, gaat het naar de linker kant van het doolhof.

Dit spel werd ontworpen door een Namco werknemer en het duurde een jaar om samen te voltooien met een team van negen leden. Dit spel is gebaseerd op het concept van eten en de Japanse naam die gegeven is "Pakkuman". Aanvankelijk werd genoemd als Puck Man in het Engels, maar toen het werd gekozen om te worden gelanceerd in de VS, werd de naam veranderd van "Puck Man" tot wat het nu geroepen om spelfouten en vulgarisatie van het woord te vermijden.

No comments:

Post a Comment