Sunday, January 6, 2013

De uiterst populaire Tetris Spelletjes

De uiterst populaire Tetris Spelletjes

Tetris is een spel dat wordt gespeeld met Tetriminos. Dit zijn spelstukken en worden gevormd als geometrische vormen bestaande uit vier vierkantjes. Elk spel stuk mag worden gegeven aan een speler, en dit moet worden geregeld in het speelveld, die meestal een rechthoekige ruimte. De speler moet regelen Tetriminos zodanig dat 10 vierkante blokken een horizontale lijn te vormen zonder spaties. Hierdoor zal de verticale lijn verdwijnen. En derhalve de blokken erboven vallen. Tetris spel stukken kan worden 90 graden gedraaid, totdat de gebruiker een bepaalde plaats om het stuk te passen. Nadat de gebruiker een bepaalde score heeft bereikt, hij voorschotten aan een nieuw niveau. Terwijl hij voorschotten, het spel stukjes vallen sneller en sneller, dit verhoogt de mogelijkheid van de stukken op te stapelen en het spel eindigt wanneer de Tetrimonos stapelen en raak de bovengrens van het veld. Het verliezen van een spel wordt over het algemeen aangeduid als "topping out".

De verschillende vormen die Tetriminos komen zijn: I, L, J, Z, S en T. De I Tetrimono kan wissen vier lijnen van het scherm in een keer, dit wordt aangeduid als "tetris". Triple lijnen kunnen worden gewist door I, L en J.

Naarmate het spel werd zeer populair, vele varianten van het spel ontstaan. Sommige van de varianten zijn gebaseerd op een andere set van regels, terwijl anderen bieden extra stukken aan de spelers.

De Grand Master is een zeer populaire variant van Tetris spel. Hier moet de speler gebruik maken van elke seconde, omdat het spel uiteindelijk wordt zo snel dat niet eens een cruciale tweede kan worden verspild.

Invisible Tetris is een andere variant. Hier de blokken onthuld wanneer zij in het proces van vallen en verborgen blijven totdat het spel krijgt over.

Tetris is een tegel matching game van de puzzel genre. Het werd in eerste instantie ontworpen door Alexey Pajitnov in de Sovjet-Unie en werd uitgebracht op 6 juni, 1984. Het spel werd zijn unieke naam die door het koppelen van twee woorden tetra en tennis, werd tetra gebruikt omdat elk stuk is samengesteld uit vier vierkanten en tennis was de favoriete sport Alexey's. Vandaar de naam Tetr-wordt gekozen.

Het spel Tetris snel aan populariteit gewonnen en werd opgenomen in de video game consoles, mobiele telefoons en draagbare mediaspelers. De handheld versie van Game Boy opgenomen het spel in zijn apparaat en het spel was zeer succesvol. Het is verkozen als de grootste game aller tijden door vele tijdschriften op basis van enquêtes van het publiek.

No comments:

Post a Comment