Thursday, January 10, 2013

Al het nieuws over de PS Vita

Al het nieuws over de PS Vita

In de afgelopen twee weken is de nieuwste handheld van de acht generatie van gaming is aangebroken. De PlayStation Vita maakte zijn debuut in eind februari tot de Noord-Amerikaanse markt en is in korte tijd bewezen als een titel die kan met de Nintendo 3DS strijden om het marktaandeel van houvast gaming. Als PlayStation en Nintendo zijn de enige twee franchises die momenteel handheld gaming consoles, zal de PS VITA het vlaggenschip van poging Playstation om de houvast niche domineren. Met de rekenkracht van de PlayStation 2 console in een zakformaat shell, het is geweldig voor gamers die een paar minuten (of uren) te doden.

Gelijkaardig in look en feel aan zijn voorganger, de PlayStation Portable (PSP of), de Vita maakt gebruik van twee analoge sticks, geometrische knoppen, en een richting pad als de controller van een normale Playstation, alle geklemd rond het centrale display. In tegenstelling tot eerdere modellen, maar deze eenheid is in staat touchscreen interface en Wi-Fi-verbindingen. De PlayStation Vita Wi-Fi niet alleen kunnen worden uitgevoerd specifieke apps in dezelfde zin als een smartphone, maar kan ook downloaden e-boeken en programma's gebruikt op netbooks. In tegenstelling tot de Nintendo 3DS, heeft de Vita is agressief de markt gebracht als veel meer dan een spelcomputer.

Het meest interessante aspect van de Vita kan zijn dat het een volledig nieuw besturingssysteem draait. De traditionele interface van PlayStation-producten is bijgewerkt met een touchscreen systeem genaamd LiveArea, zodat gebruikers om te controleren of de verschillende programma's voor games, surfen op het web, foto's, muziek, de PlayStation Store (waar apps kunnen worden gekocht), en geen vrienden online te spelen. Er zijn weliswaar enkele beperkingen aan de Vita web browser - het kan niet worden uitgevoerd Adobe Flash, het programma dat YouTube-video's worden afgespeeld op - het kan toch geven internettoegang of de aansluitingen van de iPhones of Androids rivalen. De meest populaire apps zijn gelijk aan die van smartphones: sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, zijn allemaal gratis beschikbaar, terwijl sites als Wikipedia opladen slechts een kleine vergoeding.

Met bijna drie dozijn titels beschikbaar bij de lancering, samen met tientallen download-only titels. De langverwachte vierde hoofdstuk in de Uncharted serie, Golden Abyss, is uitgebracht als een exclusieve Vita, terwijl de derde tranche van Assassin's Creed, de Broederschap spel, wordt verkocht in een aantal pakketten met de console zelf. De Vita is ook compatibel met PSP-titels, waardoor spelers via hun bibliotheek van oude games gaan op een nieuwe machine.

No comments:

Post a Comment